effeqt | Stop met aanmodderen
15776
post-template-default,single,single-post,postid-15776,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Stop met aanmodderen

01 okt Stop met aanmodderen

Ik heb eigenlijk nooit iets gehad met Meryl Streep. Maar dat had bij nader inzien best gekund. Van de week kreeg ik een bericht via facebook met een tekst van haar en een prachtige foto. Sommige mensen worden naarmate ze ouder worden iets minder fotogeniek zeg maar, maar bij haar werkt het andersom. Wat een prachtfoto. En wat een tekst. Die tekst begint met de kop: “I no longer… En gaat daarna verder over keuzes maken, op jezelf vertrouwen, geen geduld meer hebben voor wat ik noem “nitty gritty mensen”. Je aandacht richten op wie en wat er werkelijk toe doet. En voornamelijk eerlijk tegen jezelf en anderen durven zijn. De tekst raakte mij tot in het diepst van mijn ziel. Maar er gebeurde meer.

De tekst bracht mij inzicht in mijn eigen doen en laten. Vooral in het teveel doen en te weinig laten, moet ik eerlijk bekennen. Ik loop al een tijd te worstelen met een vraagstuk en door de tekst wist ik in 1x wat ik moest doen. Kiezen of delen. En het werd kiezen. Keihard kiezen. Wanneer je de tekst leest en mij een beetje kent zul je mij vast begrijpen. Wanneer je me niet zo goed kent of begrijpt is het ook goed trouwens. Want het gaat niet over mij. Maar het gaat over jou! De vraag is: welke keuzes ga jij maken na lezing van de tekst? Wordt het kiezen of blijf je aanmodderen? Lees hieronder de originele tekst en geniet …

 

 En waar ben JIJ naar op zoek?