effeqt | Schaap in wolfskleren
16508
post-template-default,single,single-post,postid-16508,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Schaap in wolfskleren

27 aug Schaap in wolfskleren

Ken je die? Het schaap in wolfskleren? Of liever jouw schaap in wolfskleren? Jouw schaap in wolfskleren is je angst waar je niet naar durft te kijken omdat je zo bang bent voor de wolf. De angst om afgewezen te worden, de angst om niet bij de groep te horen. Of de angst om te falen of de angst voor wat dan ook. De grap is dat die angst je juist verder kan brengen in je persoonlijke ontwikkeling. Op het moment dat je die angst wel onder ogen durft te zien, hem te onderzoeken en te voelen zul je zien dat die angst ineens verandert. Hij is minder erg dan je dacht. Het is geen wolf maar een schaap. Jouw angst voor de angst is groter geweest dan de angst zelf. En je zult leren dat je door de confrontatie met je angst aan te gaan niet alleen minder bang bent maar juist sterker bent geworden door die ervaring. En dat je in toekomstige schaap-in-wolfskleren-situaties je juist wel kunt redden en je hoofd heel goed boven water kunt houden (of juist onder water gaat zwemmen naar een plek waar meer lucht is J). Mijn schaap in wolfskleren is de angst om er niet bij te horen (om een lang psycho-analytisch verhaal kort te maken: komt vaker voor bij adoptiekinderen). Ik deed altijd mijn best om mijn “wolf” te bestrijden door juist extra mijn best te doen er bij te horen. Maar dat werkte averechts. Toen ben ik een keer tijdens de lunch van een training bewust niet bij een groepje gaan zitten. Maar alleen aan een tafeltje. Tjonge, wat een stress….. totdat er iemand bij ging zitten, en nog iemand en nog iemand. En een goed gesprek volgde. Mijn angst om er niet bij te horen is er nog steeds, maar het is geen wolf meer waar ik bang voor ben maar een dik schaap dat van mij is en waarmee ik heel goed kan leven, ondanks dat ik nog steeds geen echte herder ben. Wat is jouw schaap in wolfskleren en wat ga jij ermee doen?

Geo van Dam

www.effeqtgroup.com

www.bijzonderebreinen.comEn waar ben JIJ naar op zoek?