effeqt | Niets nieuws leren !
16017
post-template-default,single,single-post,postid-16017,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Niets nieuws leren !

14 okt Niets nieuws leren !

Laatst na een masterclass over mentale training sprak ik met een deelnemer die vond dat hij eigenlijk niets nieuws geleerd had. Dat klopte helemaal. Ik had het zelfs expliciet gezegd aan het begin van de sessie omdat ik vind dat leren vaak meer afleren is dan bijleren. Toch vond hij het nog steeds jammer dat ie niks nieuws geleerd had want daar kwam hij voor. De praktische tips en de STOP en FOCUS oefeningen had hij wel eens eerder gehoord. Ja, het was misschien wel niet helemaal hetzelfde en dat ging eigenlijk ook meer over visualiseren (en dat onderwerp had ik echt niet behandeld), maar toch. Ik vroeg hem naar zijn ervaringen met die tips en de oefeningen. Hij keek me verbaasd aan. Ervaring? Nee, die had hij niet. Ik zei dat ik dat jammer vond en ik vertelde dat ik uit ervaring wist dat dergelijke oefeningen heel goed kunnen werken. Ik vroeg hem wat het nut was van nieuwe dingen horen en die dan niet toepassen. Hij moest lachen (gelukkig maar). Hij zei dat het toepassen in de praktijk moeilijk was. Waarom? Ja… daar had je discipline voor nodig. En doorzettingsvermogen. En je moest ook een beetje lef hebben om het eens anders te doen dan je altijd deed. Terwijl hij zichzelf hoorde praten kon hij een glimlach niet onderdrukken. Ik ook niet. Toen hij afscheid nam zei hij: “Ga je volgende sessie weer niets nieuws vertellen?”. Ik beaamde dat. “Tot de volgende sessie dan…” zei hij.En waar ben JIJ naar op zoek?