effeqt | Geen 3 tips voor geluk en succes …
16039
post-template-default,single,single-post,postid-16039,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Geen 3 tips voor geluk en succes …

14 okt Geen 3 tips voor geluk en succes …

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Ik zou willen dat ik ze voor je had. Dat ik ze kon geven en dat het direct werkte. Wat zou dat mooi zijn. Iedereen gelukkig en succesvol. Maar dat kan bijna niet. En ik ken teveel mensen in mijn omgeving die momenteel niet gelukkig zijn. En niet succesvol. Dat is natuurlijk erg. Maar succesvol zijn en niet gelukkig, dat is jammer. En wel gelukkig zijn maar niet succesvol? Dat is mooi. Veel mensen zouden ervoor tekenen. Een van de mensen die ik ken die niet gelukkig is, is een jonge vent die gewoon pech heeft. Hij is ernstig ziek. Het is de vraag of het goed zal komen. De ander heeft dermate grote financiele problemen dat zij het hoofd echt net boven water kan houden. Ze is niet succesvol en ongelukkig. Vroeger een succesvolle ondernemer, met alle glitter en glamour van dien. Nu gewoon arm. En natuurlijk ken ik mensen die wel gelukkig zijn en of succesvol. We weten allemaal dit dit niet hetzelfde is. Wat maakt nou dat iemand gelukkig is? Want succesvol zijn is misschien niet eens zo moeilijk. Daar zijn genoeg tips en trucs voor. Maar met dat geluk ligt het zoveel subtieler. Gister vroeg mijn zoon aan me of mijn succes, mijn huis, mijn auto, mijn zaak me gelukkig maken. Nee, niet natuurlijk. Het is wel fijn dat dit goed gaat. Maar waar het om gaat is of ik voor de mensen om mij heen iets kan betekenen. Dus voor mijn partner, mijn kinderen, mijn vrienden, mijn klanten. En dat hoeft niet groots te zijn. Mandela was zo groot, daar kunnen we nooit bij. Maar een sprankje ervan zou al mooi zijn. Iets kleins is al heel mooi. Soms is dat oprechte aandacht. Dat kost niets. En daar is overvloed van. En aandacht zonder een oordeel te geven, zonder te vergelijken met jezelf of anderen, zonder iets beter te weten is het mooiste wat we kunnen geven. Maar dat lukt niet altijd helaas. Soms vergeet je het en dan zit je boordevol oordeel en heb je alleen maar aandacht voor jezelf. Dan luister je niet en zeg je dingen waar je al spijt van hebt voordat je ze gezegd hebt. Wat zou het mooi zijn als we allemaal wat meer alert zijn op die momenten en in plaats van onze ego’s te laten domineren wat meer (opr)echte aandacht aan de ander te geven. Dat zou mijn Kerstwens en goede voornemen voor 2014 zijn. Wie doet er mee?En waar ben JIJ naar op zoek?