effeqt | Feedback is geen ka-doodje
16007
post-template-default,single,single-post,postid-16007,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Feedback is geen ka-doodje

14 okt Feedback is geen ka-doodje

Je hoort mensen altijd zeggen dat feedback krijgen een cadeautje is. Maar heel veel mensen ervaren dat cadeau als lelijk, niet bij hun passend, slecht getimed of als lekker handig om door te geven aan iemand anders. Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken maar bij het ontvangen van feedback is dat dus een heel andere kwestie kennelijk.

Hoe zou je beter feedback kunnen geven?

1) Zorg voor een goeie timing, vraag of het uitkomt

2) Geef aan wat je intentie is

3) Benoem konkreet gedrag

4) Zeg wat het met jou doet

5) Geef je wens aan

Een voorbeeld hoe het kan:

1) Ik wil het graag even met je hebben over onze samenwerking. Past je dat nu?

2) Ik wil graag met je samenwerken en ik denk dat we ook veel aan elkaar kunnen hebben. En ik denk ook dat het nog beter zou kunnen

3) Maar ik merk de laatste tijd dat als we afspreken je vaak te laat komt. Dat was afgelopen week zo, je was een kwartier te laat. en ook onze vorige afspraken was je telkens minstens 10 minuten te laat.

4) Ik vind dat heel vervelend. Ik begrijp wel dat jij het druk hebt maar ik heb het ook druk en ben afhankelijk van mijn planning om goed te kunnen werken.

5) Daarom zou ik je willen vragen onze volgende afspraak op tijd te komen, zodat we efficiënter kunnen  samenwerken.

Zo zou het dus kunnen, variaties op een thema zijn altijd mogelijk uiteraard, afhankelijk van de situatie.

Oh ja, voor ik het vergeet: bereid je feedback goed voor. Zo zorg je ervoor dat je met vertrouwen het gesprek aangaat en dat vertrouwen naar de ander uitstraalt waardoor je minder weerstand zult krijgen en meer effeqt bereikt. Een mooi cadeau verdient het immers om mooi ingepakt te worden overhandigd…En waar ben JIJ naar op zoek?