effeqt | Duurzame inzetbaarheid: Vaag geneuzel of poten in de klei?
15656
post-template-default,single,single-post,postid-15656,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Duurzame inzetbaarheid: Vaag geneuzel of poten in de klei?

01 sep Duurzame inzetbaarheid: Vaag geneuzel of poten in de klei?

Powernaps (pitten tijdens het werk), creatieve incubatiemomenten (juist dagdromen in plaats van opperste concentratie), mediteren op de werkvloer (en in werktijd), mindfulness voor managers (om de bomen in het hier en nu weer door het bos te kunnen zien) en authentiek leiderschap (echt jezelf zijn, wie durft?)…. zelfsturende teams (omdat de baas zelf stuurloos is geraakt). Hoe vager en gekker hoe beter. Hoe heeft het zover kunnen komen? Omdat we het er met elkaar zelf naar hebben gemaakt. En omdat tijden veranderen. De management- en organisatie filosofie stammend uit de rustige, overzichtelijke, eenvoudige 19e eeuw van de industriële revolutie piept en kraakt in al haar voegen. Enkele feiten en cijfers van CBS en TNO..

In 2014 zijn er meer werknemers met werkstress dan in de jaren daarvoor. In 2014 had 14,6% van alle werknemers burnout klachten. Met name het risico voor de groep 25-35 jarigen is gestegen, tot 16,6%. Voor jongeren in deze leeftijdscategorie met een flexibel arbeidscontract is dit zelfs 19%.

23% van de werknemers mist benodigde technologische of organisatorische kennis of vaardigheden. Deze groep is ook vaker ziek dan de werknemers die zeggen geen kennis of vaardigheden te missen (4,7% ten opzichte van 3,4%), heeft veel vaker burnoutklachten (24,6% ten opzichte van 11,2%) en is minder tevreden (12,1% ten opzichte van 7,1%).

In 2013 waren er in Nederland voor het eerst meer vijftigers dan dertigers op de werkvloer te vinden.

Reden genoeg om aan te pakken. Het gaat om concrete problemen die een concrete aanpak vragen. Niet vaag, geen geneuzel maar wel direct, zonder getreuzel en met de poten in de klei. Duurzame inzetbaarheid is een paraplubegrip waarbij het gaat om persoonlijke teamontwikkeling vanuit: zelfsturing, persoonlijk leiderschap, zelfcoaching, motivatie, werken vanuit talent en kracht. Wil je daar een keer over sparren? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.En waar ben JIJ naar op zoek?